Piernikowe kuleczki – warsztaty kulinarne
Podczas warsztatów kulinarnych na naszym stole pojawiły się różne smakowite produkty, m.in. daktyle, mandarynki, kakao, mąka pełnoziarnista, syrop z agawy, olej kokosowy oraz przyprawy korzenne. Każdy kucharz musi wiedziec co przyrządza, dlatego najpierw spróbowaliśmy niektórych rzeczy. A potem rzystapiliśmy do pracy.
Najpierw wsypaliśmy do garnka namoczone przez noc daktyle….
i wszystko zmiksowaliśmy na gładki krem
Następnie dodaliśmy mąkę pełnoziarnistą (zmiksowane otręby), kakao, wycisnęliśmy sok z mandarynki….
oraz olej kokosowy i syrop z agawy. Na koniec dodaliśmy dużo przyprawy korzennej, i zabraliśmy się za miksowanie wszystkich składników.
Ciasto było gotowe do formowania w piernikowe kuleczki! Każdy zabrał się do pracy.
Było sporo zabawy, a oto co nam wyszło…. !