Piernikowe kuleczki – warsztaty kulinarne

Podczas warsztatów kulinarnych na naszym stole pojawiły się różne smakowite produkty, m.in. daktyle, mandarynki, kakao, mąka pełnoziarnista, syrop z agawy, olej kokosowy oraz przyprawy korzenne. Każdy kucharz musi wiedziec co przyrządza, dlatego najpierw spróbowaliśmy niektórych rzeczy. A potem rzystapiliśmy do pracy.

 20171214_100759 20171214_101301 20171214_101655

Najpierw wsypaliśmy do garnka namoczone przez noc daktyle….

20171214_101945 20171214_102019 20171214_102037 20171214_102358

i wszystko zmiksowaliśmy na gładki krem

20171214_102431

Następnie dodaliśmy mąkę pełnoziarnistą (zmiksowane otręby), kakao, wycisnęliśmy sok z mandarynki….

20171214_103119 20171214_103143 20171214_103618 20171214_103456 20171214_103527

oraz olej kokosowy i syrop z agawy. Na koniec dodaliśmy dużo przyprawy korzennej, i zabraliśmy się za miksowanie wszystkich składników. 20171214_103653 20171214_103714 20171214_103759 20171214_103912

Ciasto było gotowe do formowania w piernikowe kuleczki! Każdy zabrał się do pracy.

20171214_104212 20171214_104238 20171214_104258 20171214_104303 20171214_104325

20171214_104941 20171214_104945

Było sporo zabawy, a oto co nam wyszło…. !

20171214_110157 20171214_131642