Przekąski z jajek
bserwując zapał towarzyszący dzieciom w czasie „ prac kuchennych” dzisiaj zorganizowane były kolejne warsztaty kulinarne dla naszych przedszkolaków.



Takie zajęcia, to fascynująca podróż do świata smaków, zapachów i kolorów. Dzięki zabawie w gotowanie połączonej z elementami terapii sensorycznej w prosty i przyjemny sposób można wspierać dziecko w poznawaniu zmysłowym i rozumieniu przez nie otaczającego go świata.
Pani Magda, nasz dietetyk z firmy cateringowej GoodFood nutrition for kids przybliżyła dzieciaczkom zasady zdrowego trybu życia i odżywiania się poprzez zastosowanie piramidy żywieniowej.
Zajęcia kulinarne uczą dzieci czerpania radości ze wspólnego przygotowywania potraw oraz zachęcają do zdrowego odżywiania pokazując, że to, co jest zdrowe może też ładnie wyglądać i wyśmienicie smakować.
Tak więc dzisiaj powstawały przepiękne zwierzątka z jajek. Nasze pociechy w sposób kreatywny tworzyły myszki, kurczaki, zajączki, łódki i żaglówki.
Dzięki warsztatom kulinarnym dzieci rozwijają nawyki racjonalnego i zdrowego odżywiania, nabywają umiejętność planowania i organizowania swoich działań, rozwiną swoją kreatywność, samodzielność, sprawność manualną.
Oczywiście pamiętamy o zasadach savoir- vivre przy stole.





Dziękujemy firmie cateringowej GoodFood nutrition for kids za pomoc w przygotowaniu zajęcia.