JADŁOSPIS

JADŁOSPIS 19.02.2024R. – 23.02.2024R.

 ŚNIADANIEOBIADPODWIECZOREK
PN 19.02. 2024r.Chlebek pszenno żytni 25g Chlebek razowy 25g Masło 5g Ogórek świeży 40g Ser żółty 30g Herbatka owocowa 200 ml Wędlina drobiowa 20g alergeny: zboża zawierające gluten, mleko i pochodne, sezam i pochodne, soja i pochodne, gorczycaZupa jarzynowa z kalafiorem, ziemniaczkami i marcheweczką 250 ml alergeny: seler, gluten, mleko   Spaghetti bolognese 250g alergeny: zboża zawierajace gluten, jaja  Kompot wieloowocowy 200mlOwoce sezonowe 100 g Rogal maślany 50g alergeny: zboża zawierające gluten, mleko i pochodne, jaja  
WT 20.02. 2024r.Chlebek pszenno żytni 25g Chlebek razowy 25g Masło 5g Pomidor 40 g Twarożek na słodko 30g Polędwica 20g Kakao na mleku 200ml alergeny: zboża zawierające gluten, mleko i pochodne, sezam i pochodne  Krupnik z jarzynami, mięsem drobiowym i kaszą jaglaną 250 ml alergeny: seler , gluten    Pieczony kotlecik pożarski 80g Ziemniaczki  z koperkiem 150g Bukiet warzyw 50g alergeny:  jaja, zboża zawierające gluten Kompot wieloowoc.200mlSerek waniliowy z musem owocowym 150ml alergeny: mleko      
ŚR 21.02. 2024r.Bułeczka grahamka 50g Masło 5g Serek śmietankowy 30g Rzodkiewki 40g Pasztet 20g Herbatka owocowa 200 ml alergeny: zboża zawierające gluten, mleko i pochodne, sezam i pochodne, soja i pochodne 311 kcalBarszczyk czerwony z ziemniaczkami 250ml alergeny: zboża zawierające gluten, mleko i pochodne   Pulpeciki w sosie śmietanowym 100g Ziemniaczki puree 120g Surówka z marchwi 50g alergeny: gluten , mleko Kompot wieloowoc.200mlOwoc 80g Ciasteczka z pełnego zboża 30g alergeny: zboża zawierające gluten, mleko i pochodne, jaja  
CZW 22.02. 2024r.Paluch pszenny 50g Masło 5g Parówki 50g Ketchup 5g Papryka 30g Sałata 10g Herbatka owocowa 200ml alergeny: zboża zawierające gluten, mleko i pochodne, sezam i pochodne, soja i pochodneRosół z drobnymi kółeczkami 250ml alergeny: seler, jaja, gluten   Delikatny gulasz z mięsa wieprzowego  90 g Kasza jęczmienna 150g Ogórek kiszony 50g alergeny: zboża zawierające gluten Kompot wieloowoc.200mlCiasto marchewkowe z rodzynkami 70g (produkcja własna) alergeny: zboża zawierające gluten, jaja i pochodne            
PT 23.02. 2024r.Chlebek pszenno żytni 25g Chlebek razowy 25g Masło 5g Ogórek kiszony 40 g Ser żółty 40g Pasta rybno jajeczna 70g Herbatka owocowa 200ml alergeny: zboża zawierające gluten, mleko i pochodne, sezam i pochodne, soja i pochodneZupka fasolkowa 250ml alergeny: seler, gluten   Naleśniczki z serem i dżemem 200g alergeny: gluten, jaja, mleko Kompot wieloowoc.200ml  Zakręcone ślimaczki z ciasta francuskiego z sosem pomidorowym, szynką i serem 40g Owoce sezonowe 80g Alergeny: gluten, jaja, mleko  
JADŁOSPIS SZCZEGÓŁOWY 19.02.2024R. – 23.02.2024R.
 ŚNIADANIEOBIADPODWIECZOREK
PN 19.02. 2024r.Chleb pszenno żytni 50g (mąka (pszenna, żytnia), woda, sól drożdże, gluten pszenny, przeciwutleniacz -kwas askorbinowy, słód żytni jasny) Masło 5g (śmietanka) Ogórek  świeży 40g Ser żółty 30g   (mleko pasteryzowane, sól, kultury bakterii fermentacji mlekowej, podpuszczka) Herbata owocowa 200 ml (woda, hibiskus, jabłko, malina, aronia, aromat, regulator kwasowości- kwas jabłkowy, korzeń lukrecji, cukier 3g) Wędlina drobiowa 20g (filet z piersi kurczaka 85%, woda, skrobia, sól, białko serwatkowe, białko wieprzowe, stabilizatory, przyprawy, ekstrakty przyprawy, przeciwutleniacze )  312 kcalZupa jarzynowa z kalafiorem, ziemniaczkami i marcheweczką 250 ml  ((bulion- wywar drobiowy -woda, marchew, pietruszka,  por, seler, udko z kurczaka 50g, cebula, liść laurowy, ziele angielskie, sól kamienna (chlorek sodu 79%), pieprz, czosnek, kurkuma), marchew, seler, pietruszka, cebula,, ziemniaki, sól)   Spaghetti bolognese dodatkiem świeżych pomidorów 250g (makaron z mąki durum typu semolina, wieprzowina, cebula, koncentrat pomidorowy, pomidory krojone w puszcze bez skórki, pomidory świeże, mąka pszenna typ 500,  sól, majeranek, bazylia) Kompot wieloowocowy  200ml (mieszanka owocowa 5-składnikowa- aronia, wiśnia, porzeczka, agrest, śliwka , woda, cukier) 554 kcalOwoce sezonowe 100g Rogal maślany 50g g  (mąka pszenna, woda, cukier, masa jajowa płynna, margaryna (tłuszcz palmowy, olej rzepakowy, woda), drożdże, sól, odtłuszczone mleko w proszku, kwas askorbinowy)
WT 20.02. 2024r.Chleb pszenno żytni 50g (mąka (pszenna, żytnia), woda, sól drożdże, gluten pszenny, przeciwutleniacz -kwas askorbinowy, słód żytni jasny)  Masło 5g (śmietanka) Pomidor  40 g Twarożek na słodko 30 g (mleko, kultury bakterii, rodzynki) Polędwica 20g (mięso wieprzowe 95%, sól, woda, cukier, przyprawy naturalne, stabilizatory: dofosforan disodowy, trifosforan pentasodowy, polifosforan sodu, , karagen, azotyn sodu) Kakao na mleku 200ml  (składniki: mleko 2%, kakao naturalne  (kakao o obniżonej zawartości tłuszczu, regulator kwasowości- węglany potasu) , cukier) 338 kcal  Krupnik z kaszą jęczmienną i młodą marcheweczką  250ml ((bulion- wywar drobiowy -woda, marchew, pietruszka,  por, seler, udko z kurczaka 50g, cebula, liść laurowy, ziele angielskie, sól kamienna (chlorek sodu 79%), pieprz, czosnek, kurkuma), marchew, seler, pietruszka, por, cebula, kasza jęczmienna, ziemniaki, sól)     Pieczony kotlecik pożarski 80g  (mięso mielone  drobiowe, jaja, bułka tarta (mąka pszenna, woda, drożdże, sól, cukier) , sól kamienna (chlorek sodu 97%), pieprz, czosnek) Ziemniaczki  z koperkiem 150g  (woda, ziemniaki, koperek,  sól kamienna (chlorek sodu 97%) Bukiet warzyw50g(brokuł, kalafior, marchew, olej rzepakowy, sól, pieprz) Kompot wieloowocowy  200ml (mieszanka owocowa 5-składnikowa- aronia, wiśnia,  porzeczka, agrest, śliwka , woda, cukier) 512 kcalSerek waniliowy z musem owocowym 150ml (jogurt naturalny skład: mleko pasteryzowane, żywe kultury bakterii jogurtowych oraz L. acidophilus i Bifidobacterium lactis,  cukier wanilinowy, truskawki, cukier ) 176 kcal            
ŚR 21.02. 2024r.Bułka grahamka 50g  (mąka pszenna ,mąka żytnia ,woda, drożdże, sól, cukier, margaryna (tłuszcz palmowy, olej rzepakowy, woda),
kwas askorbinowy ) Masło 5g (śmietanka) Serek śmietankowy 40g  (sertwarogowy: mleko, kultury bakterii; jogurtnaturalny: skład: mleko pasteryzowane, żywe kultury bakterii jogurtowych oraz L. acidophilus i Bifidobacterium lactis,) Pasztet 20g (mięso wieprzowe 78%, wątroba z kurcząt 18%, jaja, cebula, tłuszcz wieprzowy, sól, czosnek, pieprz, przyprawy) Herbata owocowa 200 ml (woda, hibiskus, jabłko, malina, aronia, aromat, regulator kwasowości- kwas jabłkowy, korzeń lukrecji, cukier 3g)  301 kcal
Barszcz czerwony z ziemniakami  250 ml ((bulion- wywar drobiowy -woda, marchew, pietruszka,  por, seler, udko z kurczaka, korpus, liść laurowy, ziele angielskie, sól kamienna (chlorek sodu 79%), pieprz) , cebula, czosnek, kurkuma), buraki czerwone, ziemniaki, marchew, pietruszka, cebula, seler, por, śmietana 18% (śmietana (z mleka) , kultury bakterii),majeranek, listek laurowy, ziele angielskie, pieprz ziołowy, czosnek, sól, mąka pszenna)     Ziemniaczki  puree 150g  (woda, ziemniaki,  sól kamienna (chlorek sodu 97%) Pulpeciki wieprzowe w kremowym sosie śmietanowym 120g (mięso wieprzowe, jaja, bułka tarta (mąka pszenna, woda, drożdże, sól, cukier) , sól kamienna (chlorek sodu 97%), pieprz, czosnek), śmietanka 30%  (śmietanka) , koperek, sól, pieprz) Surówka z marchwi 50g (marchew, jabłko)   Kompot wieloowocowy  200ml (mieszanka owocowa 5-składnikowa- aronia, wiśnia,  porzeczka, agrest, śliwka , woda, cukier) 515 kcalOwoc 80g Ciasteczka z pełnego zboża 30g   30g (produkty pochodzące z pełnoziarnistego owsa 40,8% (płatki owsiane, mąka owsiana), czekolada 25% (miazga kakaowa, cukier, tłuszcz kakaowy, emulgator: lecytyny (z soi); aromat), tłuszcz palmowy, wiórki kokosowe 9,7%, cukier trzcinowy, syrop glukozowy, substancje spulchniające: węglany sodu; sól morska, melasa trzcinowa, aromaty)        
CZW 22.02. 2024r.Paluch pszenny 50g  (mąka pszenna ,mąka żytnia ,woda, drożdże, sól, cukier, margaryna (tłuszcz palmowy, olej rzepakowy, woda),
kwas askorbinowy ) Masło 5g (śmietanka) Papryka 30g Sałata 10g Parówki 50g  (mięso  wieprzowe 80%, woda, sól, błonnik grochowy, aromat, regulatory kwasowości: octany sodu, przeciwutleniacz: askorbinian sodu, substancja konserwująca: azotyn sodu) Ketchup 5g (pomidory, cebula, ocet, cukier, sól ) Kawa inka z mlekiem  200ml  (składniki: mleko 2% kawa zbożowa (jęczmień, żyto, cykoria,) , cukier 3g) 368 kcal
Rosół z drobnymi kółeczkami 250ml (Składniki: (bulion- wywar drobiowy -woda, marchew, pietruszka,  por, seler, udko z kurczaka 50g, cebula, liść laurowy, ziele angielskie, sól kamienna (chlorek sodu 79%), pieprz, czosnek, kurkuma) , zacierka (pszenica durum, jaja))   Delikatny gulasz  z mięsa wieprzowego  120g (Szynka wieprzowa, , olej rzepakowy, cebula, mąka pszenna, sól) Kasza jęczmienna 150g   (woda, kasza, olej rzepakowy, sól) Ogórek kiszony 50g (ogórki, woda, sól, czosnek, koper, chrzan )   Kompot wieloowocowy  200ml (mieszanka owocowa 5-składnikowa- aronia, wiśnia, porzeczka, agrest, śliwka , woda, cukier) 534 kcalCiasto marchewkowe z rodzynkami 70g (produkcja własna) (marchew, mąka pszenna, jaja, olej, cukier, cynamon,wanilia)  
PT 23.02. 2024r.Chleb pszenno-żytni 50g (mąka (pszenna, żytnia), woda, sól drożdże, gluten pszenny, przeciwutleniacz -kwas askorbinowy, słód żytni jasny) Masło 5g (śmietanka) Ogórek świeży 40g Ser żółty 20g   (mleko pasteryzowane, sól, kultury bakterii fermentacji mlekowej, podpuszczka) Pasta z makreli i jaj 80 g (makrela wędzona, jajka, majonez (Olej rzepakowy musztarda ( ocet spirytusowy, woda, cukier,  gorczyca, sól,  kwas cytrynowy, przyprawy )woda, żółtka jaj kurzych, pieprz) Herbata owocowa 200 ml (woda, hibiskus, jabłko, malina, aronia, aromat, regulator kwasowości- kwas jabłkowy, korzeń lukrecji, cukier 3g)  375 kcalZupa  fasolkowa  250 ml  ((bulion- wywar drobiowy -woda, marchew, pietruszka,  por, seler, udko z kurczaka 50g, liść laurowy, ziele angielskie, sól kamienna (chlorek sodu 79%), pieprz) , cebula, czosnek, kurkuma), ziemniaki, fasola jaś, marchew, pietruszka, seler korzeniowy, olej rzepakowy, śmietana 18% (śmietana (z mleka) , kultury bakterii) , mąka pszenna,  pietruszka natka, majeranek, pieprz czarny, sól )   Naleśniki z serem i dżemem 220g (mleko, mąka pszenna, jaja, woda, sól, olej rzepakowy; dżem (truskawki, cukier, substancja żelująca: pektyny, regulator kwasowości: kwas cytrynowy, substancja zagęszczająca: guma guar), ser biały twarogowy (mleko, kultury bakterii), cukier, jogurt naturalny skład: mleko pasteryzowane, żywe kultury bakterii jogurtowych oraz L. acidophilus i Bifidobacterium lactis) Kompot wieloowocowy  200ml (mieszanka owocowa 5-składnikowa- aronia, wiśnia,  porzeczka, agrest, śliwka , woda, cukier) 546 kcalZakręcone ślimaczki z ciasta francuskiego z sosem pomidorowym, serem i szynką 40g (mąka pszenna, masło 24%, woda, cukier, alkohol etylowy, sól, regulator kwasowości: kwas cytrynowy, masa jajowa; Ser żółty    (mleko pasteryzowane, sól, kultury bakterii fermentacji mlekowej, podpuszczk; Polędwica 20g (mięso wieprzowe 95%, sól, woda, cukier, przyprawy naturalne, stabilizatory: dofosforan disodowy, trifosforan pentasodowy, polifosforan sodu, , karagen, azotyn sodu, sos pomidorowy: przecier pomidorowy, woda, sól) Owoce sezonowe 100g